Pagina 1 van 1

Algemene informatie over het bromfiets kenteken

BerichtGeplaatst: 12 jun 2006, 06:33
door Niels
Eigen kenteken voor brom- en snorfietsen
Sinds 1 september 2005 gelden nieuwe regels voor de registratie van alle brom- en snorfietsen in Nederland. Iedere eigenaar, fabrikant of verkoper van brom- en snorfietsen krijgt direct met de nieuwe regels te maken.

Eigen kentekenbewijs
De belangrijkste wijziging in de wet is dat brom- en snorfietsen voorzien moeten worden van een eigen kentekenbewijs en kentekenplaat. Bij dat kentekenbewijs horen alle relevante technische en persoonsgegevens. De RDW beheert het kentekenregister en zorgt voor de registratie van alle kentekenplichtige voertuigen. Met de komst van de nieuwe kentekenplaat komt het verzekeringsplaatje, dat elke brom- en snorfiets nu hoort te hebben, voor brom- en snorfietsen te vervallen.

Tijdspad
De kentekenregistratie is begonnen op 1 september 2005. Vanaf dat moment worden nieuwe brom- en snorfietsen alleen nog maar verkocht met eigen kentekenbewijs en kentekenplaat. Voor alle andere brom- en snorfietsen kunnen hun eigenaren vanaf deze datum een eigen kentekenbewijs aanvragen. Het aanvragen van een eigen kentekenbewijs is mogelijk tot en met 31 oktober 2006. Met ingang van 1 januari 2007 mogen brom- en snorfietsen alleen nog maar met eigen kentekenbewijs en kentekenplaat op de openbare weg rijden.

De RDW heeft een aparte internetsite ingericht waarop alle praktische informatie voor bromfietsbezitters te vinden is. Ook alle informatie voor bromfietshandelaren is op deze pagina's te vinden.

Bron: http://www.rdw.nl